Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Максим Козицький

У Львові мешканцям будинків, які зруйнувало ракетним ударом шостого липня, щомісяця виплачуватимуть матеріальну допомогу. Відповідне рішення прийняли 14 липня під час засідання виконкому Львівської міської ради.

Перший заступник мера Андрій Москаленко у коментарі Tvoemisto заявив, що члени виконкому погодили компенсацію вартості оренди мешканцям чотирьох із 17 будинків комплексу, які найбільше зруйновані. Сума виплат залежать від типу помешкання, у якому проживали постраждалі особи. Зокрема, мешканці однокімнатних квартир отримуватимуть десять тисяч гривень компенсації, двокімнатних – 12 тисяч гривень, а трикімнатних – 15 тисяч гривень. Постраждалим, які проживають у гуртожитках чи модульному містечку, також виплачуватимуть такі компенсації.

«Також погодили одноразову виплату у розмірі вісім тисяч гривень, як компенсацію за вибиті вхідні двері у квартири в 13 будинках (з 17-ти будинків), де було найбільше ураження. Решту ми робимо разом централізовано – ставимо десь дерев’яні, а десь пластикові вікна. Триває відбудова будинків», – сказав він.

Одноразова матеріальна допомога, зокрема, надається для часткового відшкодування витрат/оплати послуг за встановлення пошкоджених вхідних дверей до житлового приміщення, яке зазнало ушкоджень. Кошти надаватимуть одному із представників домогосподарства, зокрема, власників, співвласників, орендарів та ВПО, які зареєстровані за адресою.

Вночі шостого липня у Львові пролунали кілька гучних вибухів. Згодом стало відомо, що уламки російської ракети впали на житловий будинок. У результаті загинули десять людей, 42 – отримали поранення.

Житловий комплекс на Стрийській, 50–76в львів’яни називають «Міські будинки». Проєкт розробив львівський архітектор Міхал Риба. 16 чотириповерхових будинків у стилі раннього функціоналізму розташовано навколо закритого подвір’я. Будівництво завершилося 1930 року, вказано на сайті проєкту «Львів. Архітектура модернізму».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button