Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: modernism.lviv-online.com

Під час ракетної атаки на Львів шостого липня було пошкоджено кілька споруд, та найбільше постраждав будинок модерністського житлового комплексу на вулиці Стрийській. З-під завалів дістали тіла 10 загиблих, ще 45 постраждали.

Фото: modernism.lviv-online.com

Житловий комплекс на Стрийській, 50–76в львів’яни називають «Міські будинки». Проєкт розробив львівський архітектор Міхал Риба.

Фото: modernism.lviv-online.com

16 чотириповерхових будинків у стилі раннього функціоналізму розташовано навколо закритого подвір’я. Будівництво завершилося 1930 року, вказано на сайті проєкту «Львів. Архітектура модернізму».

Фото: modernism.lviv-online.com

Селились тут здебільшого викладачі та професори Львівської політехніки. Головною метою зведення комплексу було забезпечити містян дешевими квартирами. 

Фото: modernism.lviv-online.com

Будівля перебуває у буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Організація відреагувала на обстріл, засудивши його. Міського голову Андрія Садового обурило те, що ЮНЕСКО у своїй заяві не вказала, хто скоїв обстріл.

Фото: modernism.lviv-online.com

Сьомого липня міськрада підписала угоди з будівельними компаніями й ті вже можуть приступати до відновлення, заявив Садовий. На усунення наслідків місто виділило 100 мільйонів гривень — це попередня сума, яка, вірогідно зросте після уточнення масштабів шкоди.

40 людей лишилися без даху над головою. Їх розселили у тимчасовому житлі. Для цього у Стрийському парку розконсервували модульне містечко, яке споруджували для переселенців. Троє людей переночували у готелі «Княжий Львів».

Наслідки обстрілу. Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

Тисяча помешкань в радіусі вибуху потребують заміни вікон. Два будинки — у критичному стані. Зруйновано також великий офісний центр, є пошкодження у закладах освіти, повідомляє Tvoemisto.tv.

Наслідки обстрілу. Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button