Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Подільська окружна прокуратура повідомила про підозру ексдиректору комунального підприємства “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд”, який на реконструкції Поштової площі завдав збитків на 73,6 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Слідство встановило, що КМДА визначило КП  “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” замовником транспортної розв’язки на Поштовій площі. КП уклало договір генпідряду на виконання робіт з реконструкції з приватною компанією, але по факту в рамках реконструкції площі будувалися ТЦ та п’ять ресторанів. 

Будівництво порушило вимоги закону “Про регулювання містобудівної діяльності”, земельного законодавства та інших нормативних актів. Будівництво також здійснювалося без відведення земельних ділянок.

У результаті генпідрядник безпідставно заволодів землею, а колишній директор КП не забезпечив контроль за дотриманням вимог земельного законодавства та договору підряду.

Реконструкцію площі розпочали у 2012 році, однак активна фаза стартувала лише через три роки. Реконструкція Поштової площі разом з будівництвом транспортної розв’язки, яку запустили 2014 року, обійшлася бюджету Києва у 427 млн грн.

У травні 2015 року було відкрито перехід через Поштову площу. Зокрема, пішохідну зону облаштували лавками, урнами та клумбами. Реконструйована набережна завдовжки 700 метрів з’єднала історичну частину Подолу і пам’ятник Магдебурзькому праву до Паркового мосту.

Навесні 2015 року тут під час будівництва торгово-розважального центру була розкопана вулиця доби України-Русі (ХI–XII століття). Відтоді територія Поштової площі та археологічний шар під нею опинились у центрі конфлікту. Будівельні роботи були призупинені, і на Поштовій площі розпочались археологічні розкопки. Однак згодом дослідження були завершені через відсутність фінансування. У травні 2019 року Кабмін надав стародавній вулиці на Поштовій площі статусу пам’ятки національного значення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button