Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві оголосили тендер на демонтаж п’ятого цеху колишнього заводу «Більшовик» очікуваною вартістю 93,38 млн гривень. Про це свідчать дані у системі Prozorro.

Розбирання будівель та споруд цеху №5 АТ «Перший Київський машинобудівний завод» (колишній завод «Більшоовик») замовили в рамках проєкту реконструкції транспортної розв’язки на Шулявці. Роботи планують виконати до 29 лютого 2024 року. Зокрема, потрібно розібрати надземну частину цегляних будівель без збереження придатних матеріалів та вивезти 25,3 тис. тонн будівельного сміття на відстань до 22 км та утилізувати його.

Місто у листопаді минулого року викупило цех «Більшовика», який мають знести задля Шулявської розв’язки, за 113 млн гривень.

Будівництво розв’язки на Шулявці, яке на перших етапах роботи обіцяли закінчити до 2019 року, все ще триває і з кожним новим етапом вимагає все більше коштів. Вартість реконструкції шляхопроводу зросла до двох мільярдів гривень і може збільшуватися далі. Водночас альтернативний проєкт розв’язки на Шулявці, який КМДА проігнорувала, не передбачав демонтаж будівлі.

Шляхопровід зекономить автомобілісту лише 40 секунд. На думку директора компанії «Про Мобільність» Дмитра Беспалова, це не співмірно з вартістю реконструкції.

27 жовтня «Більшовик» продали на аукціоні за 1,429 млрд грн – його власником стане пов’язана із групою UFuture Василя Хмельницького компанія. ДБР вважає, що реальна вартість 100% акцій становить орієнтовно 4,5 млрд гривень. Згодом суд наклав арешт на 100% статутного капіталу заводу через кримінальне провадження щодо можливого зловживання посадових осіб ФДМУ під час приватизації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button