Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Міністр культури Олександр Ткаченко написав заяву про свою відставку. Він повідомив, що приніс її прем’єр-міністру Денису Шмигалю ввечері 20 липня і лише потім здивувався заяві президента щодо цього ж питання».

У вечірньому відеозверненні Володимир Зеленський попросив премʼєра розглянути заміну міністра культури, згадавши бюджетні витрати. У цьому ж контексті він зазначив і розподіл коштів місцевих бюджетів: «Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають — спочатку перемога».

Ткаченко заявляє, що йде у відставку «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни». Він наполягає, що приватні та бюджетні кошти під час війни на культуру «не менш важливі, ніж на дрони».

Однак це не був головний закид петицій, які українці підписували за відставку Ткаченка. Культурні діячі нарікали на те, що його діяльність викликала «стагнацію в культурній сфері», згадували кризи з Довженко-Центром та УКФ.

У 2021 році Ткаченко вже писав заяву про відставку на тлі ситуації з Держкіно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button