Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Інтер’єр нового корпусу лікарні у Львові від Shigeru Ban Architects та абм

Будівництво нового корпусу анонсував львівський міський голова Андрій Садовий в кінці червня на Lviv Urban Forum.

Новий корпус спроєктований, щоб збільшити місткість центру реабілітації «Незламні». Будівництво обіцяють почати в першому кварталі 2024 року, пише Dezeen.

У студії Shigeru Ban Architects пояснюють, що це буде новий хірургічний центр для лікарні швидкої допомоги. Нова будівля дозволить збільшити кількість пацієнтів, які зможуть одночасно лікуватись в центрі.

Фасад нового корпусу лікарні у Львові від Shigeru Ban Architects та абмк

При будівництві будуть використовуватись багатошарові клеєні дерев’яні панелі (перехресно-ламінована деревина). Це вид сталого будівельного матеріалу. Конструкція була розроблена спільно зі швейцарською інженерною студією Германа Блюмера, щоб не потребувати металевих конструкцій.

Корпус матиме вісім поверхів — два під землею та шість вгору. Споруда у вигляді прямокутного блока матиме гратчастий фасад із дерев’яним козирком на вході. Усередині будівлі знаходитиметься атріум, навколо якого розмістять зону прийому та дерев’яні колони.

Читайте також: Дерев’яні ЖК: як у Швеції зводять екологічне житло з відновлювальних матеріалів

Окрім лікарні, студія японського архітектора також розробляє систему панельних будинків для швидкого відновлення зруйнованих регіонів України. На початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Шигеру Бан також розробив тимчсові прихистки для біженців.

Нагадаємо, що конкурс на будівництво житла для реабілітаційного центру «Незламні» виграло українське архітектурне бюро Drozdov & Partners.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button