Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/thegympod

У щільно забудованому Сінгапурі почали з’являтися контейнери з тренажерними залами — в аеропортах, у парках, у торговельних центрах, повідомляє Bloomberg CityLab.

Персональні тренажерні зали наразі пропонують дві приватні компанії — одна, Gym Pod, розмістила їх у 50 локаціях, інша, My Gym Lab, — в десяти.

Фото: facebook.com/thegympod

Користувачі бронюють заняття у мобільному застосунку. Приватна мікроспортзала дозволяє уникати натовпів у густонаселеному місті. 60-хвилинне заняття коштує 9-11 доларів.

«Коли я йду до звичайної спортзали, тренажери зазвичай зайняті. Іноді доводиться чекати пів години, а то й годину», — розповідає 43-річна Джасінта Ві. Вона користується контейнерами принаймні тричі на тиждень.

Фото: facebook.com/thegympod

Gym Pod запустився у 2018 році, а My Gym Lab — торік. Ці стартапи виявилися дуже успішними завдяки малій площі контейнерів — 18 метрів квадратних, що важливо для Сінгапура з його високими цінами на оренду. Також економлять на персоналі, все робиться через мобільний застосунок.

Перший стартап вже має приблизно 120 тисяч зареєстрованих користувачів. Два мікроспортзали відкрили у Чикаго й планують розширюватися в інших містах США.

Фото: facebook.com/mygymlabsg

Цими мікрозалами користуються й приватні тренери. Один із них, Шон Со, займався з клієнтами у парках та інших відкритих майданчиках, возивши спортивне обладнання у своєму мікроавтобусі. Йому сподобалася бізнес-модель маленьких тренажерних залів і він купив такий контейнер за франшизою Gym Pod і тренує 70% своїх клієнтів у мікрозалах поряд із їхніми домівками або офісами.

Це також привабливий варіант для тих, хто тренується просто неба, уникаючи великих спорткомплексів. Адже клімат у Сінгапурі спекотний та вологий.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button