Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сталь, надана комбінатом Запоріжсталь для виготовлення тризуба для Батьківщини-матері, дефектна і тому використовуватимуть лише європейську сталь, заявили у Міністерстві культури.

Спершу планували використати європейську та вітчизняну сталь. Матеріал мав бути ідентичним тому, з якого зроблено увесь монумент. Однак партія з Запоріжсталі має різну товщину, що може змінити вагу усієї конструкції, а також значну кількість пошкоджень, стверджують у Мінкульті.

Запевняють, що використання лише європейської сталі не змінить кошторису. Загалом заміна радянського герба на український на щиті Батьківщини-матері обійдеться у 28 мільйонів гривень — всі видатки оплачують донори та меценати.

Запорожсталь не погоджується з Міністерством і називає претензії упередженими та безпідставними.

Також наголошують, що комбінат безкоштовно надав всю сталь для виготовлення герба та сплатив за розробку проєкту.

Від виробника вимагалося поставити неіржавну сталь завтовшки 1,7 мм, такої марки, яка б відповідала тій, яку використовували для зведення монументу у 1981 році.

Переданий зливок, за вимогами, не проходив додаткову обробку поверхні, бо ці роботи підрядник зобов’язався виконати самостійно на власному обладнанні. Незначні ж відхилення товщини є нормативними.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button