Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київські посадовці вимагали від приватного перевізника 270 тисяч доларів за дозвіл на пасажирські перевезення. Про це повідомляє міська прокуратура.   

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури та директора державного підприємства за вимагання та одержання 270 тисяч доларів.

Посадовці вимагали від перевізника кошти за сприяння та нестворення перешкод в його роботі. У разі відмови заступник директора департаменту погрожував «створити проблеми в роботі перевізника, а також інших, пов’язаних з ним підприємств». Директор державного підприємства виступав посередником у домовленостях та передачі коштів.

 У січні та лютому 2022 року правоохоронці задокументували одержання обвинуваченими двох незаконних траншів на 51,2 тисячі доларів.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну вони призупинили протиправні дії щодо перевізників, однак вже в липні 2022 року поновили свої вимоги, повідомляє прокуратура. Вони вимагали 220 тисяч доларів за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року. При цьому договори вже були підписані на момент отримання ними коштів.

Порівняно з 2021 роком випуск на маршрути в цьому сегменті зменшився на третину. Причини цього різні: частина припинила бізнес у столиці. Крім того, дуже часто приватники порушують умови договору на перевезення укладені з містом, пояснили в Дептрансі «Вечірньому Києву». За результатами перевірок, при наявності порушень, приватним перевізникам були надіслані пропозиції щодо усунення порушень або повідомлення про розірвання умов договору. Зокрема з низкою приватних перевізників розірвали орієнтовно 20 договорів

Фото: Борис Корпусенко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button