Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/warmuseum.kyiv.ua

Зі щита монумента Батьківщина-мати демонтували практично всі елементи радянського греба, залишивши дірку. Під час наступного етапу на щит монтуватимуть тризуб.

Планують завершити роботи до Дня Незалежності, тобто протягом трьох тижнів.

Вчена рада Музею історії України у Другій світовій війні вже вирішила перейментувати монумент на «Україна-мати».

Крім того, сам Музей також хочуть перейменувати — на Національний музей війни за незалежність. Про це повідомив напередодні Українському Радіо директор Музею Юрій Савчук.

За його словами, інституція вивчатиме події від проголошення першої незалежності у 1918 році Четвертим універсалом до сучасності.

До 2015 року Музей, заснований 1974 року, мав назву «Національний музей історії Великої Вітчизняної Війни 1941-1945 років».

Ростислав Карандєєв, який тимчасово замінив звільненого Олександра Ткаченка на посаді міністра культури, підтримав зміну назв як монументу, так і Музею.

Днями у Мінкульті заявили, що сталь, надана комбінатом Запоріжсталь для виготовлення тризуба для Батьківщини-матері, дефектна. У підприємстві це заперечують.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button