Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ксенія Семенова

У Києві надвечір третього серпня спалахнула пожежа у нежитловій будівлі на Подолі. Активісти кажуть, що занедбана споруда належить до об’єктів культурної спадщини. Рятувальники загасили вогонь.

Член організації «Центр розвитку міст» Дмитро Перов уточнив, що на Подолі на вулиці Волоській, 5б горів будинок Дєгтярьова 1833-1835 років.

За даними ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло на лінію 101 о 19:52 3 серпня. На місці рятувальники виявили, що займання виникло у відселеній будівлі. Через низький тиск у водомережі гасіння пожежі ускладнювалось. Приблизно за годину рятувальникам вдалося загасити вогонь на площі 80 квадратних метрів. Жертв чи постраждалих немає. На місці події працювали три одиниці пожежно-рятувальної техніки і 15 рятувальників.

Депутатка Київради Ксенія Семенова вважає, що на Подолі стався підпал. Вона зауважила, будівля за адресою Волоська, 5 датується 1833 роком.

«Обєкт культурної спадщини має статус щойновиявленої памятки. Останній відомий власник — бабуся з непідконтрольної Україні території…» — заявив він, додавши, що це вже третій підпал. За його словами, раніше будівля палала в 2018 та 2020 роках. Департамент охорони культурної спадщини неодноразово видавав приписи на приведення будівлі в належний стан, але безрезультатно.

П’ятого серпня Перов написав, що за процесуального керівництва Київської міської прокуратури було відкрито кримінальне провадження щодо умисного підпалу будинку. Частина друга статті 194 Кримінального кодексу України (умисний підпал) передбачає до десяти років позбавлення волі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button