Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23529 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Marjan Blan / Unsplash

ЮНЕСКО рекомендувала додати до переліку об’єктів світової спадщини в небезпеці два об’єкти в Києві та Львові. Про це заявила голова українського бюро організації К’яра Децці Бардескі на брифінгу у столиці, повідомляє espreso.tv.

Це собор святої Софії з прилеглими чернечими будівлями та Києво-Печерська Лавра у Києві, а також ансамбль історичного центру Львова. В ЮНЕСКО вважають, що існує загроза їхньому збереженню. 

Рішення стосовно цих об’єктів комітет Світової спадщини ухвалить на зустрічі у вересні.

На початку року до списку світової спадщини ЮНЕСКО було включено історичний центр Одеси. 23 липня внаслідок російського ракетного обстрілу було пошкоджено десятки пам’яток.

На брифінгу представниця ЮНЕСКО зазначила, що шкода, завдана будівлям, виявилася більшою, ніж очікували експерти. Звіт про наслідки липневого обстрілу може бути використаний як доказ у міжнародних судах.

Шостого липня сталася найбільша від початку повномасштабного вторгнення атака на Львів, десятеро людей загинули. Постраждав будинок модерністського житлового комплексу на вулиці Стрийській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button