Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Про це проінформували на сторінці міського голови у Телеграм. Віталій Кличко написав про три кроки, якими він хоче піти назустріч громаді та допомогти вирішити конфлікт.

  1. Ініціюювати розірвання Київрадою договору оренди (від 2009 року) на Ярославській 13-Б, оскільки демонтаж був здійснений «всупереч усім нормам і здоровому глузду, прикрившись листом Мінкульту».
  2. Підготувати звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності дій власника. Хоча кримінальне провадження щодо цього епізоду вже відкрили.
  3. Ініціюювати ухвалення Київрадою рішення щодо заборони реконструкції та інших дій з будівлями міста, яким більше 100 років (незалежно від того, внесений цей будинок в реєстр чи ні), – без висновків містобудівної ради.

Також він вчергове згадав про те, що Київ вимагає від Верховної Ради нарешті ухвалити в другому читанні законопроект 0895 (від 2019 року), який дозволить місцевій владі примусово викупати у безвідповідальних приватних власників, повертати у власність громади памʼятки архітектури, старовинні приміщення, які власники належно не утримують, що призводить до їх руйнування.

Раніше Київрада вже ухвалювала рішення щодо заборони демонтажу цілого списку будівель. Проте, це рішення носило лише рекомендаційний характер і всупереч ньому вже відбувались знесення, зокрема й нещодавній скандальний демонтаж будинку на вул. Жилянській.

Нагадаємо, що вранці 10 серпня 2023 року знесли одну з найстаріших дерев’яних садиб Подолу Будинок звели після великої пожежі 1811 року.

Чому такі будівлі не можна демонтувати, навіть якщо в них немає охоронного статусу, ми пояснювали у нашому матеріалі: «Ця будівля не має цінності». Під цим гаслом десятиліттями знищують історичну забудову Києва

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button