Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В англійському селі Хімлі, у церемоніальному графстві Стаффордшир, згорів відомий місцевий паб, після продажу новим власникам. Він знаходився в історичній будівлі, що викликало національне обурення, пише The Guardian.

Коли спалахнула пожежа, дорога біля будівлі була перекопана, тому рятувальники не змогли під’їхати до неї. Правоохоронці розглядають пожежу як підпал. Виявилося, що забудовник найняв будівельну техніку ще до пожежі та одразу почав прибирати обвуглені руїни. Рада Південного Стаффордширу повідомила, що її члени розмовляли з власниками, але не погоджувалися на демонтаж.

Жителі села вийшли на протест, на якому вимагали відновити будівлю. «Справа не лише в пабі, я думаю, що людям набридло, що наша спадщина руйнується, і ми втрачаємо будівлі, які ми просто не повинні втрачати», – сказала Лора Кеттон, яка була хазяйкою пабу у 2006-2008 роках. Люди обурені, що власники компанії досі не прокоментували ситуацію.

Будівлю побудували в 1765 році як фермерський будинок. Видобуток вугілля призвів до того, що земля під будинком просіла на декілька фунтів і він похилився.  

Новим власником пабу стала компанія ATE Farms, пов’язана з фірмою Himley Environmental, яка має сміттєзвалище поруч із пабом.

Зважаючи на увагу ЗМІ та заклики політиків до дій, місцеві жителі впевнені, що це питання не залишиться на самоплив. За словами мешканців, інші ради створили прецедент, коли власникам можуть наказати відновити паб, якщо вони знесені без дозволу. Знищення пабу викликало такий резонанс, пише видання, тому що це стосується поширеного відчуття, що «нормальний стан речей в цій країні, образно кажучи, підривається».

Фото: Nick Maslen

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button