Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час відомого «перекладання бруківки» на вулиці Богдана Хмельницького в рамках ремонту вулиці також облаштували наземний перехід, що дублює підземний. Тепер подолати ділянку можна, не спускаючись сходами до входу на станцію метро «Театральна».

Найбільше нововведення оцінять ті, кому часто доводилось йти вулицею Чикаленка (колишньою Пушкінською) і кожного разу користуватись підземним переходом, бо вздовж вулиці Богдана Хмельницького стояв паркан по обидва боки.

Раніше кияни намагалися провести ідею облаштування наземного переходу біля метро «Театральна» через Громадський бюджет, але проєкт не добрав голосів. Також до Центру організації дорожнього руху зверталися Доступно.UA та Асоціація велосипедистів Києва.

Читайте також: Чому наземний перехід кращий за підземний. Результати дослідження

Під тиском активної громади, у Києві в останні роки почали облаштовувати значно більше наземних переходів-дублерів. Першим «пілотним» проєктом стало повернення наземного переходу на Хрещатик біля ЦУМу в 2017 році.

Раніше «Хмарочос» розповідав, що в 2023 році дев’ять підземних переходів у Києві продублюють наземними, зокрема на Верхньому Валу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button