Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Берлінська подушка у Львові. Фото: YuriyTer, CC BY 3.0

На п’яти вулицях Києва готуються облаштувати «берлінські подушки», повідомила депутатка Євгенія Кулеба.

Їх презентував представник українського виробника на останньому засіданні Київської майстерні міста. Був також присутній і його бізнес-конкурент — підприємець, який завозить «берлінські подушки» з Польщі.

«Вирішили провести експеремент: встановити “берлінські подушки” різних постачальників на п’яти вулицях», — зазначила Кулеба.

Фото: facebook.com/znenya.kuleba

Це засіб зниження швидкості руху вже встановлюють у Львові, Дніпрі та Вінниці. На відміну від «лежачих поліцейських», «берлінська подушка» дозволяє важким габаритним автомобілям, таким як автобуси та спецтехніка, пропускати нерівність між колесами.

Таким чином «подушка» спрямована передусім на зниження швидкості приватних автівок. Крім того, важкий транспорт не підстрибує і не створює шуму й вібрацій.

Берлінська подушка у Канаді. Фото: Richard Drdul, CC BY-SA 2.0

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button