Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нові трамваї українського виробництва «Татра-Юг» з першого вересня почали курсувати на трамвайному маршруті №18 у Подільському районі Києва.

Компанія «Татра-Юг», що має відділи в Дніпрі й Одесі, виробляє трамвайні вагони з 1993 року. Вона володіє міжнародними сертифікатами якості ISO 9001 та постачала техніку до 22 міст країни.

«“Нові старі” вагони з’явились (нарешті) і на Подільській частині трамвайної мережі Києва. Сподіваємось вони тут і залишаться, і на цьому ще не все», – пропоментували на сторінці «Управа КПТ».

Експерти розповіли, що модель К1М має низькопідлогову вставку посередині вагону. Це дає можливість створити комфортні умови висадки-посадки для пасажирів з дітьми та пасажирів з обмеженими фізичними можливостями. Співвідношення низької підлоги — 36 %.

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор обіцяв, що у Київ надійде ще вісім нових трамваїв «Татра-Юг». Тоді він не уточнив, де саме вони курсуватимуть. «І незабаром кияни побачать їх на одному з маршрутів Києва. Поки не буду афішувати де саме – нехай це буде приємним сюрпризом. Постачання вже є й найближчим часом все побачите», – заявив він.

Трамвайні вагони «Татра-Юг» виробляють на заводі «Південмаш» у Дніпрі. Виробник переміг у 2021 році на тендері на постачання 20 низькопідлогових трамваїв. Їх закупили за кредитні 25 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку. Вся партія має надійти до кінця 2023 року.

Фото: Anton Wagner

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button