Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Львові на території Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих планують відкрити національний реабілітаційний центр. Він функціонуватиме на базі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, повідомили в обласній раді.

На території госпіталю наразі функціонує реабілітаційний центр Superhumans. В оренді клініки перебуває чверть госпіталю. Приміщення передали на 15 років з цільовим призначенням – приватна медична практика. Для створення клініки протезування передали в оренду частину головного корпусу госпіталю.

В управлінні майном комунальної власності обласної ради повідомили виданню «Твоє місто», що новий національний реабілітаційний центр працюватиме на території госпіталю як окрема одиниця.

Центр будуватимуть відповідно до міжурядової угоди, підписаною між Україною та Австрією у грудні 2022 року. Міністерство охорони здоров’я бачить Львівський медуніверситет замовником будівництва. Вартість проєкту, що прописана в угоді, становить 75 мільйонів євро.

Центр буде займатися реабілітацією і реконструктивною хірургією. Перш за все, йдеться про надання допомоги людям, які отримали травми внаслідок війни. Окрім того, на базі центру планують облаштувати клініку ментального здоров’я та відділення протезування.

Фото: Максим Козицький

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button