Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/osumska

Вранці 12 вересня на Пейзажній алеї працівники «Київзеленбуду» готувалися зрізати 90-річний каштан на замовлення музею Музею історії України.

Однак цьому завадили біологиня Настя Глущенко й арборист Володимир Ветроградський, до яких долучилися акторка Ольга Сумська, депутатки Ксенія Семенова та Євгенія Кулеба.

«В кабінеті директора Національного музею історії України поперебувала купа народу. Під самим каштаном було кілька нарад. Туди-сюди ганяли сумнозвісний арботом спіробітники Київзеленбуду, — розповідає Глущенко. — Володимир Ветроградський кричав мені в трубку: “Ні! Цього не можна дозволити!».

Фото: facebook.com/osumska

За її словами, Ользі Сумській вдалося вмовити категорично налаштовану адміністрацію музею та зеленбудівців почекати з видаленням каштана. Якщо Ветроградський вилікує дерево, воно залишиться.

На порятунок старого каштана збирають гроші, потрібно 60 тисяч гривень. Ось посилання на банку.

«Хмарочос» раніше розповідав, як Ветроградський вилікував липу на Подолі, ослаблену неправильною обрізкою.

Фото: facebook.com/osumska

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button