Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Катерина Новосвітня

Навколо озер Йорданське та Кирилівське в Оболонському районі тривають ремонтні роботи, повідомляє Вечірній Київ.

Йорданське та Кирилівське входять до системи озер Опечень, сполучених підземними колекторами. Вони утворилися на місці природного річища Почайни, яке зараз відновлюють.

Зараз облаштовують територію навколо озера Йорданське — від проспекту Степана Бандери до вулиці Йорданської, 5а.

Парк тут вирішили створити ще у 2017 році. Першу тисячу плитки проклали два роки тому. Тепер доробляють вже розпочаті об’єкти: пішохідні й велосипедні доріжки, освітлення, пандус, дитячий майданчик.

Також два роки тому розбили два квітники, висадили майже дві тисячі багаторічників, почали сіяти газони, висаджувати ялівець та сосни. Минулого року досадили яблуні, ялини та ясени, 15 сотень кущів. До кінця року завершать газон на схилах.

Озеро Кирилівське стане наступним етапом проєкту. Там облаштують кілька дитячих майданчиків, спортивну зону, вбиральню та зону для засмагання.

Купання в цих озерах не передбачається, бо це зливостокова система.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button