Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під будівлею КМДА на Хрещатику проходять одиночні пікети через недостатнє фінансування армії з міського бюджету. Учасники закликають міську владу спрямовувати більше грошей на армію.

Містяни згадали будівництво транспортної розв’язки на Оболоні за 2 млрд гривень, перекладання бруківки на вулиці Богдана Хмельницького, ремонт стадіонів, купівлю барабанів для бомбосховищ. Вони закликають владу використовувати податки киян Збройні сили України.

Київ цього року виділить на оборону та потреби військових понад 1,1 мільярда гривень. Водночас доходи бюджету столиці на цей рік запланували в сумі понад 66,3 млрд грн, видатки – 65,6 млрд. Основним напрямом фінансування є сфера освіти – на неї виділили 23 млрд грн. Це – 35% від усіх видатків міського бюджету. На транспорт та дорожнє господарство в кошторисі Києва запланували 12,4 млрд грн або 19% бюджету міста. На соціальний захист – 6,5 млрд грн (10%), охорону здоров’я – 6,1 млрд грн (9%), ЖКГ – 5 млрд грн (8% ), культуру і мистецтво – 1,4 млрд грн (2%), фізичну культуру і спорт – 1,2 млрд грн (2%).

Фото: Валентин Десятник, Юлія Черешня

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button