Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Укрзалізниця після покращення обслуговування пасажирів вирішила зайнятися усуненням шахрайства та спекуляції з квитками на поїзди, для чого обʼєдналися з популярним українським онлайн-ресурсом оголошень «OLX Україна». Стрімке зростання випадків незаконного продажу квитків вказує на важливість такої співпраці.

За даними «Рубрики», Укрзалізниця працює над створенням системи, що ускладнює життя спекулянтам. Зокрема, було внесено ряд змін, які вже призвели до складностей у діяльності недобросовісних продавців.

Євген Лященко, голова правління АТ «Укрзалізниця», наголосив на небезпеку для пасажирів, які купують квитки через неофіційні канали. Досвід показав, що значна частина таких квитків або взагалі не існує, або є підробленими, через що пасажири можуть залишитися без можливості відправитися у подорож.

OLX Україна також активно взяла участь у цій боротьбі. За словами Ігоря Сироватка, представника OLX, на платформі вже заблоковано понад 20 оголошень про продаж залізничних квитків. Крім того, було впроваджено новий алгоритм, який автоматично виявляє та блокує спроби розміщення подібних оголошень.

Співпраця між Укрзалізницею та OLX стала частиною ширшої кампанії з інформування пасажирів про ризики, пов’язані з покупкою квитків від третіх осіб. Укрзалізниця планує посилити перевірку квитків при посадці та активно інформувати пасажирів про можливі шахрайські схеми.

Пасажирів закликають придбавати квитки тільки через офіційні канали та уникати пропозицій з підозріло низькою ціною або занадто вигідними умовами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button