Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/oleh.symoroz

У суботу, 23 вересня, кияни вимагали від КМДА припинити фінансування не пріоритетних під час війни проєктів і натомість спрямувати бюджетні гроші на інклюзивність і потреби військових.

«Громада вимагає від депутатського корпусу та київського міського голови зупинити фінансування з бюджету столиці нікому не потрібних під час війни перекладання бруківок, будівництва паркінгів, розв’язок та “золотих” парків. Звести фінансування цих проєктів в поточному та наступному бюджетних роках до нуля. Ці кошти громада вимагає направити на інклюзивність, укриття, потреби київських бригад ЗСУ та інші нагальні видатки у воєнний час», — заявив активіст і військовослужбовець Олег Симороз.

Фото: facebook.com/oleh.symoroz

Сайт КМДА натомість повідомляє про «спільну зустріч депутатів з громадою». На цій зустрічі, за версією пресслужби, посадовці наполягали на знятті законодавчі обмеження, що забороняють місцевій владі напряму робити закупівлі в інтересах військових підрозділів. Натомість Верховна Рада розглядатиме законопроєкт про переспрямування податків з міського бюджету в держбюджет.

Фото: КМДА

«Ніякої “спільної зустрічі” не було, — спростовує Симороз. — Депутати Київради від фракції УДАР… намагалися забалакати протест та звести все до “робочих груп, куди б увійшли представники громади”… Позиція представників Кличка на мітингу є абсолютно неадекватною».

Депутатка Ксенія Семенова звертає увагу на небажання КМДА переспрямовувати податки в держбюджет та пропозицію самим робити закупівлі на потреби армії.

«Місто не знає, як витрачати гроші на зброю. Місто буде купувати тим, хто перший добіжить і роздуплиться, як подати заявку, — зазначає вона. — Місто буде в запарі шукати дрони в перекупів на OLX, бо не має налагодженого постачання, яке має держава і великі фонди».

Фото: facebook.com/shelevytska

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button