Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Роман Балук, Львівська міська рада

Ділянку вулиці Січових Стрільців у центрі Львова на один день зробили пішохідною. Ця подія відбулася п’ятницю, 22 вересня, в День без авто та останній день Європейського тижня мобільності.

Міська рада хотіла продемонструвати, що вулиця може бути не тільки парковкою для автомобілів, а використовуватися всіма учасниками дорожнього руху.

«Ми підготували низку тимчасових заходів та запропонували людям провести один день на цій локації. Для того, аби показати, що вулиця може виглядати по-іншому, і що це не потребує повної перебудови та реконструкції», — зазначив керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Львів’яни грали в бадмінтон, настільний теніс, вуличні шахи, настільні ігри, навчалися фехтуванню. Охочим запропонували «відчути» доступність вуличного простору, долаючи перешкоди на кріслі колісному, милицях чи «будучи» незрячим.

На заході презентували сценарії підвищення привабливості цієї вулиці та двох сусідніх — Коперника та Дорошенка. Містян запросили спроєктувати вулицю такою, якою уявляють її в майбутньому.

Раніше цією вулицею курсували тролейбуси. Контактна мережа збереглася, сьогодні тут їздить тролейбус №33.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button