Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/julia.boyko.14

Ввечері 25 вересня згорів відпочинковий комплекс «Сяйво Карпат» у селі Красноїлля на Івано-Франківщині, коли в ньому перебували 148 дітей з Києва. І дітей, і персонал було евакуйовано. Сьогодні вранці діти повернулися поїздом додому, повідомляє голова КМВА Сергій Попко.

«Це була найстрашніша доба в моєму житті. Вчора моя восьмирічна донька вперше в житті поїхала в дитячий табір. О 14:00 150 дітей ступили на поріг бази відпочинку “Сяйво Карпат”, а о 17:00 комплекс вигорів вщент», — розповіла матір однієї з дівчат Юлія Бойко.

Діти вибігли на вулицю в майках і капцях, їхні речі в іще не розпакованих валізах згоріли вщент. 

КМВА доповідає, що дітей розмістили в найближчому дитячому таборі, нагодували й дали теплий одяг замість втраченого; діти в стабілному психоемоційному стані. Зараз вирішують, як відшкодувати дітям речі, втрачені під час пожежі. Відпочинок організовувало Управління молоді та спорту Святошинської райадміністарції. 

Водночас, за словами Юлії Бойко, про дітей не попіклувалися як слід: кілька годин тримали на холоді, не годували й не давали води, в них була істерика. Відповідальні особи довгий час не повідомляли батьків про пожежу, ті дізналися від самих дітей. При цьому більшість дітей лишилися без телефонів. Зрештою дітей відвезли в інший табір, де близько 23:00 видали по бутерброду і відправили спати. 

Матір стверджує, що зараз її дитина перебуває в жахливому психологічному стані. Згоріли всі її речі, навіть підручники, які вона взяла, щоб не пропускати навчання.

За її словами, комплекс повністю дерев’яний, попередня версія пожежі — закорочення проводки.

Влітку 2017 року в комплексі «Сяйво Карпат» отруїлися 30 дітей і шість дорослих. Інспекція виявила порушення санітарних вимог і якості харчових продуктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button