Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Львівська міська рада

Кожен район Львова отримає по 90 тисяч гривень для придбання від 15 до 20 саджанців дерев, які мають висадити у найпроблемніших ділянках, повідомляє пресслужба міськради.

Галицький район, тобто центр міста, не підпадає під це рішення, бо має окремо закладені кошти.

У міськраді зазначають, що це невелика сума. У 2021 році на кожну райадміністрацію виділяли по одному мільйону гривень на саджанці. Але цьогоріч озеленюватимуть лише критично необхідні локації. 

Фахівці управління екології вже визначили локації та сорти дерев, які потрібно висадити.

Лишається ще чимало місць, де можна посадити дерева. Тому Львів оголосив акцію для мешканців «Хочу посадити дерево». Львів’яни можуть обрати місце з переліку та вид дерева, заповнити заявку до 12 жовтня та оплатити саджанець. Потім повідомляють день і час висадки дерева — його садитимуть комунальники під наглядом садівника та за участі благодійника.

Таку акцію проводять вже три роки й вона популярна серед містян. Невесні львів’яни зібрали понад 800 тисяч на саджанці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button