Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/12o.br.AA

П’ятого жовтня Київрада розглядатиме проєкт рішення про перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Європейського союзу, повідомляє депутатка Євгенія Кулеба.

У травні кияни проголосували в затосунку «Київ Цифровий» за перейменування проспекту на Повітрянофлотський. Експертна комісія дійшла висновку, що нинішня назва не підлягає декомунізації чи дерусифікації, натомість асоціюється з історією розвитку повітроплавання. Тож у схожій новій назві прагнули зберегти цей зв’язок.

Однак Київрада провалила голосування щодо такого перейменування.

Партія Євросолідарність агітувала за проспект Європейського союзу. Міський голова Віталій Кличко вніс проєкт рішення з цим варіантом.

27 вересня комісія Київради з місцевого самоврядування підтримала проєкт. Як зазначає Кулеба, — порушуючи регламент та спеціальну процедуру перейменувань на час воєнного стану.

«Думаю, це питання — предмет обміну. Фракція ЄС пообіцяла в чомусь підтримати Удар. Тому навіть процедуру мер вирішив відверто порушити», — припускає депутатка.

Військові 40-ї бригади тактичної авіації внесли свою пропозицію — перейменувати Повітрофлотський на проспект Повітряних Сил. Відповідну петицію активно підписують, вона вже набрала понад 3800 голосів.

«Найбільше обурює ігнорування та демонстративна неповага міської влади до наших льотчиків, військовослужбовців різних підрозділів Повітряних Сил ЗСУ», — зазначає автор петиції Олександр Алфьоров, кандидат історичних наук і голова експертної робочої групи з топонімізації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button