Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23594 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/zhytniy.rynok

КМДА намагається через суд розірвати договір оренди приміщень Житнього ринку з німецьким бізнесменом, повідомляє Віталій Селик із Ради з урбаністики Києва.

У квітні 2022 року тендер на оренду виграла компанія «Танджерін», пов’язана з Tarantino Family, яку, своєю чергою, придбав підприємець Флоріан Болен. Він зобов’язався виконати капітальний ремонт Житнього ринку. В його планах було створити фудкорт і пивний паб на другому поверсі.

Однак, за словами представників ринку, Болен не лише не почав ремонт, але й не платив вчасно орендну плату. Житній ринок розраховував на ці гроші, аби провести принаймні найнагальніші роботи, повідомляє БЖ.

У липні Антимонопольний комітет порушив справу щодо торішнього тендеру на оренду Житнього: підозрюють, що його учасники змовилися між собою.

Ініціатива Клопотенка

Ресторатор і шефкухар Євген Клопотенко виступив ініціатором розроблення стратегії розвитку Житнього ринку. Вчора, третього жовтня, він запросив на бранч на ринку кількадесят подолян — художників, урбаністів, активістів, бізнесменів. На зустрічі також були присутні представники КМДА, гендиректор ВДНГ, заступник директор та головний інженер Житнього ринку.

Фото: facebook.com/kravec.vitaliy, facebook.com/Aratovska

Учасники дикусії вважають, що ринок має бути місцем продажу передусім сезонних і локальних продуктів, не перетворитися на ТРЦ, а будівля повинна зберегтися архітектурно як модерністська пам’ятка.

Клопотенко бачить свою роль як медіатора і готовий шукати спонсорів капремонту будівлі. Його план — зібрати всі озвучені ідеї в документі та презентувати муніципалітету як візію розвитку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button