Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Desert Morocco Adventure / Unsplash

Цієї п’ятниці, 13 жовтня, в Парижі кількадесят містян візьмуть участь у симуляції 50-градусної спеки, повідомляє 20 Minutes.

Мерія французької столиці розробила вигаданий сценарій, який цілком може стати реальним: 25 липня 2032 року стовпчик термометра сягає +50 градусів.

У симуляції візьмуть участь 50-60 парижан, а також поліція, бригади пожежників, енергетики, соціальні працівники. На вулицях 13-го та 19-го округів моделюватимуть ситуації з відключенням електроенергії через масове використання кондиціонерів, необхідність доправити медикаменти та інші інциденти.

Поки що максимальна температура, яку фіксували в Парижі, сягала +42,6 градуса за Цельсієм — у 2019 році. Просто зараз, у ці дні, в місті тримається +26 — +28 градусів, — а це середина жовтня.

«2023 рік, — вважайте, вже завтра. Щотижня ЗМІ повідомляють про нові температурні рекорди. Ми значно відстаємо від скандинавських країн, де майже кожен громадянин навчений надавати першу допомогу», — заявляє Серж Буланжер, керівник департаменту безпеки.

Згідно з прогнозами, вже за сім років Париж переживатиме 35 «тропічних ночей» на рік. Так називають ночі, коли температура не опускається нижче за +20 градусів. Для порівняння, у 2008-му таких спекотних ночей було п’ять.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button