Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Агенція розвитку Миколаєва запрошує активних містян та всіх охочих долучитись до дискусії в рамках онлайн-презентації «Трансформація зеленої зони в Миколаєві».

Міська влада планує трансформувати зелену зону площею понад 9 тис. кв.м, а саме сквер вздовж проспекту Героїв України в Центральному районі міста. Концепція зеленої зони розроблена французьким архітектором Мартеном Морісом Анрі Дюплант’є, з яким Миколаївська міська рада підписала меморандум про співпрацю в серпні цього року.

Мартен Моріс Анрі Дюплант’є – архітектор та урбаніст, голова французького бюро Martin Duplantier Architectes. З початку повномасштабного вторгнення він проявив зацікавленість у відновленні України. У березні 2022 року Мартен Моріс зібрав команду у Львові та розпочав створення проєктів щодо аналізу руйнувань, а у квітні 2023 року заснував ТОВ “Д Архітектура Україна”.

Онлайн-презентація відбудеться 16 жовтня о 16:00 на платформі Zoom. Щоб взяти участь в обговоренні, необхідно зареєструватись за посиланням.

Що думають містяни про відновлення міста?

За результатами опитування IRI Ukraine, 89% мешканців Миколаєва вважають, що відновлювати бізнес та робочі місця потрібно вже зараз, а не після закінчення війни. Водночас, 67% миколаївців переконані, що відбудова може тривати довше, але повинна включати впровадження енергозберігальних технологій та модернізацію.

Наразі в громаді триває робота над планом відновлення та розвитку Миколаєва.

Фото: Офіс Президента

«Часто чую, зокрема і від міжнародних донорів, питання чи не зарано вкладати гроші в якісь інвестиційні проєкти, наприклад, щодо енергетичної стійкості. Адже ви знаходитесь дуже близько до фронтової зони… Але питання в іншому, якщо ми говоримо про програми відновлення. Є вимоги закону і ми маємо їх виконувати. Буде йти час, маємо надію, що війна якнайшвидше закінчиться і ми будемо мати можливість переглянути ці документи, вносити зміни», – заявиа заступник міського голови Миколаєва Сергій Коренєв у інтерв’ю Телекомпанії МАРТ.

Нагадаємо, в серпні Миколаїв оголосив архітектурний конкурс на кращі пропозиції меморіальних комплексів, присвячених військовим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button