Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/lvivplyackykyivBH

В офісах ресторанного холдингу !FEST пройшли обшуки: Бюро економічної безпеки звинувачує компанію в ухиленні від податків.

«Класичні маски-шоу. В шоломах з автоматами, броніках — все, як на фронт відправляли… Спеціальна опергрупа приїхала зі столиці, — коментує співвласник компанії Юрій Назарук. — Ну ми тепер гордо в тій же компанії, що й Нова Пошта, Rozetka та інші достойні люди».

До львівського холдингу !FEST належать «Криївка», «П’яна вишня», «Реберня», «Львівська копальня кави», «Львівська майстерня шоколаду», «Львівські пляцки», «Мазох-cafe», «Під Золотою Розою», «Дім Легенд», Театр пива «Правда» та інші кафе й ресторани. Загалом це понад понад 90 закладів в Україні та Європі.

Слідчі стверджують, що приблизно 2 000 співробітників ресторанів отримували заробітну плату двома частинами. «Біла» зарплата була мінімальною, з неї сплачувалися податки і збори.

Решту ж суми виплачували неофіційно. Співробітники здавали дублікат картки до відділу кадрів. На цю картку перераховували гроші через термінали, зазначаючи у призначенні платежу «власне поповнення рахунку». З цієї суми, відповідно, не сплачували ЄСВ, ПДФО та військовий збір.

Фото Офіс генпрокурора

Окрім цього, стверджується, що в закладах не використовували касові апарати під час розрахунків з клієнтами та отримували оплату готівкою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button