Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Церква Собору Пресвятої Богородиці у Маткові

12-14 жовтня у Кракові відбулась міжнародна наукова конференція, присвячена дерев’яній сакральній архітектурі Польщі та України, повідомив Департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА.

Організаторами заходу були польський Інститут національної спадщини та Польський комітет ЮНЕСКО.

«На території Львівщини маємо 4 із 16 дерев’яних церков Карпатського регіону, що входять до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Всі вони потребують особливої уваги та захисту», – повідомила директорка департаменту Олена Василько.

Фото: Львівська ОДА, Церква Святого Духа в Потеличі

Василько заявила, що наразі розглядають питання реставрації церкви Святого Духа в Потеличах та церкви Собору Пресвятої Богородиці у Маткові, аби вберегти їхній автентичний вигляд від руйнувань.

Для цього Департамент архітектури та містобудування шукає різні можливості, в тому числі і за кордоном, додає директорка департаменту. До прикладу, два тижні тому, на запрошення департаменту, фахівці Національного інституту польської культурної спадщини закордоном «Полоніка» оглянули розписи та конструктивні елементи церкви в Потеличах, щоб оцінити їхній стан і запропонувати найкращі рішення для реставрації.

Нагадаємо, ЮНЕСКО внесло 20 об’єктів культурної спадщини України до списку з посиленим захистом. А в Одесі цього літа знесли пам’ятку архітектури, що входить до складу спадщини ЮНЕСКО.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button