Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: t.me/NazUrban

Перекладання бруківки на площі Ринок у Львові, покликане зробити простір доступним для маломобільних людей, оплатив ісландський меценат, пояснює канал Націонал-Урбанізм.

З окремих частин площі почали знімати стару нерівну бруківку, щоб створити «доріжки доступності» — каміння шліфують та укладають назад.

Фото: t.me/NazUrban

Новини про ці роботи викликали чимало негативних відгуків в інтернеті, — адже у багатьох містах зараз проходять протести проти «перекладання бруківки» замість спрямування коштів на армію. Реакція змусила міського голову Андрія Садового запропонувати критикам спробувати самим проїхатися вулицями з дитячим візком або на колісному кріслі.

100 тисяч євро на облаштування пандусів і покращення доступності у Львові виділив ісландець Харальдур Торлейфссон.

Фото: twitter.com/iamharaldur

46-річний бізнесмен, дизайнер і меценат має м’язову дистрофію й сам пересувається у візку з 25 років.

Цього року він з’являвся в новинах через скандал із Ілоном Маском. Торлейфссон працював у компанії Twitter. Як відомо, Маск купив соцмережу та відразу звільнив багатьох співпрацівників, навіть не повідомивши їх. У суперечці у твіттері Маск висміяв Торлейфссона, заявивши, що той буцімто байдикував на роботі, прикриваючись інвалідністю.

Торлейфссон фінансує проєкти, спрямовані на покращення інклюзивності. Зокрема, у Рейк’явіку він запустив ініціативу з облаштування пандусів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button