Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Роксоляна Гера/Facebook

На вул. Набережно-Хрещатицькій працівники офісу-дебаркадеру (ред. дебаркадер – плавуча пристань) самовільно облаштували паркувальні місця в пішохідній зоні, повідомив активіст Олександр Гречко. Самовільний паркувальний майданчик розрахований на 40 місць та навіть має розмітку, додають в ініціативі «Пасажири Києва».

Історія киянки

Учора Роксоляна Гера вийшла на ранкову пробіжку набережною і ледве не потрапила під колеса автомобіля у пішохідній зоні. Вона додає, що водій цього авто вже не вперше так поводиться. Гера викликала поліцію і разом з нею прийшла до «Дніпро-Плаза» – офісу-дебаркадеру поруч.

Після перегляду відео з камери спостереження юрист компанії «Ніко Авто Холдінг» сказав, що «тут у них багато таких бігає, і їх треба ставити на місце», а в пішохідній зоні пішоходи повинні поступатись дорогою автомобілям.

«На сайті компанії є цілий розділ про соціальну відповідальність, але який в цьому сенс, якщо твої працівники не мають елементарної поваги до елементарних правил дорожнього руху ну і до тих, хто пробігає за бортами їх автомобілів», – підсумувала Роксоляна Гера.

Для чого водії облаштували самовільну стоянку?

«Якщо заїзд авто в пішохідну зону стане неможливим, то офісникам доведеться залишати авто на Подолі. Ще й тільки на дозволеному місці, бо там полюбляють їздити евакуатори», – коментує Олександр Гречко.

Після цього власникам автомобілів доведеться кілька сотень метрів йти до офісу через сирі темні підземні переходи, додає Гречко. Ситуація, що склалась, є наслідком міської політики автомобілецентризму, вважає активіст.

Розвʼязання ситуації

Фото: Пасажири Києва

Сьогодні вранці у пішохідній зоні невідому встановили бетонні блоки, повідомили «Пасажири Києва». Тепер проїзд автомобілів пішохідною зоною неможливий.

«Від скандалу до вирішення проблеми пройшло менше доби. Так би завжди», – підсумували «Пасажири».

Нагадаємо, у Львові планують облаштувати перехоплювальні паркінги. А у Вишневому хочуть збудувати десятиповерховий паркінг поруч із новим житловим комлексом.

Коментарі:

    KGB :

    Тю,на Озерній в Солом’янському районі взагалі по тротуару не пройти – машина на машині стоїть,а дай зауваження – ще й обматюкають,мовляв, “я тут живу і паркуюся,де хочу”. Провулок Гостинний ( Дарницький район),так там начальник якоїсь голубятні взагалі по тротуару їздить,каже :”Я тут живу і працюю і буду їздити так,як схочу”. Це Україна,панове,і тут срати хотіли на правила.
    Ви в Євросоюз намилися? Дурний той Євросоюз буде,якщо таку свиноту і злидоту прийме до себе.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button