Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: lviv.travel

Девʼятого жовтня на засіданні комісії транспорту Львівської міської ради було представлено сім можливих місць розташування перехоплювальних стоянок на виїздах із Львова.

Було запропоновано такі земельні ділянки:

  • напрямок вул. Б.Хмельницького
  • м. Винники, вул. Галицька, 113
  • напрямок вул. Личаківської
  • напрямок вул. Стрийської, між ТРЦ «King Cross Leopolis» та Іподромом
  • напрямок пр. Червоної Калини, 109
  • напрямок вул. Городоцької
  • напрямок вул. Шевченка, 323

Зі слів голови комісії Ігоря Зінкевича, за результатами засідання депутати доручили Департаменту мобільності та вуличної інфраструктури розробити концепцію створення перехоплювальних паркінгів у Львові.

Перехоплювальні паркінги – це стоянки, збудовані на в’їздах до міста та з’єднані з маршрутами громадського транспорту. Такі паркінги допомагають розвантажити транспортну систему міста від автомобілів, а також покращити його екологію.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що перехоплювальні паркінги у Львові потрібні, як і паркінги загалом. Це дасть змогу розвантажити місто від автівок. І ми, як комісія, говоримо про це із початку каденції», – заявив Ігор Зінкевич.

Після визначення потенційних місць стоянок необхідно закласти у бюджеті рядок для розроблення проєктно-кошторисної документації, а згодом – забронювати земельні ділянки задля уникнення будівництва будь-яких інших обʼєктів, додав Зінкевич.

Нагадаємо, у Львові планують облаштувати перехоплювальні паркінги на кожному магістральному вʼїзді у місто. Перший такий паркінг планували відкрити у 2022 році на ділянці поруч із ТРЦ «King Cross Leopolis», проте через брак фінансування плани довелось відкласти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button