Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Inside Weather / Unsplash

Забудовники вперше в Україні зареєстрували спеціальні майнові права на нерухомість, повідомила голова фракції «Слуга народу» Олена Шуляк, яка очолює парламентський комітет містобудування.

Законопроєкт №2518-IX «Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому» набув чинності рік тому — у жовтні 2022-го. Розробники заявляли, що він допоможе захистити права людей, які інвестують у будівництво.

Документ затверджує право на володіння об’єктом незавершеного будівництва або майбутнім об’єктом — це називається спеціальне майнове право.

Закон зобов’язує кожного забудовника занести кожну майбутню квартиру в багатоквартирному будинку до реєстру речових прав Мінюсту як окремий об’єкт майнових прав.

Реєстрація прав можлива лише за наявності всіх дозвільних документів. 

Також забудовник не зможе продавати квартири, не маючи дозвільних документів та всіх умов для добудови; має розкрити інформацію про кількість вже проданих у будинку квартир; інвестор має право розірвати невигідний йому договір із забудовником.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button