Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Короб Антон/Facebook

Печерська окружна прокуратура вимагає власника будівлі привести до належного стану садибу Леонтія Багговута на вул. Багговутівська, 16. 

Відповідно до наказу садиба занесена до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини.

Фото: Короб Антон/Facebook

Будинок розташований на земельній ділянці, яка належить компанії «РТ Девелопмент». У 2018 році Департамент охорони культурної спадщини та «РТ Девелопмент» уклали охоронний договір на вказаний об’єкт. Проте власник не слідкував за спорудою, через що будинок занепав і місцями перетворився на аварійний.

Прокуратура звернулася до адмінсуду з позовом до власника і з вимогою привести садибу до належного стану відповідно до вимог охоронного договору.

Історія садиби

Фото: Київміськбуд

Садиба Леонтія Багговута, споруджена у кінці ХІХ ст., поклала початок заселенню сучасної Лук’янівки та є однією з небагатьох будівель, що залишилися від історичної забудови вулиці Багговутівської.

У 2014 році будівлю придбала компанія «РТ Девелопмент». У 2017 році компанія «Київміськбуд» обнесла будинок парканом і сповістила про спорудження багатоповерхівки на місці особняка. Це обурило громадськість, через що забудовник переглянув проєкт та пообіцяв зберегти історичну будівлю.

У січні 2018 року будинок отримав охоронний договір, за яким власник зобов’язався провести його реставрацію, чого так і не сталось.

Згодом представники «Київміськбуду» передали права на ділянку своєму концесіонеру  – bUd development, який поруч будує ЖК «Symbol».

Нагадаємо, суд повернув «Квітам України» статус памʼятки культурної спадщини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button