Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов/Facebook

Учора земельна комісія Київради підтримала проєкт передачі під нове будівництво флігеля садиби Грубера – пам’ятки архітектури 1882 року, повідомив Дмитро Перов. За це рішення проголосували 21 з 23 депутатів.

Сьогодні на сесії Київради голосуватимуть за прийняття цього рішення – питання позначили як невідкладне.

«Знаєте, сьогодні стало дуже модним давати статуси [памʼяток] направо і наліво. Прошу підтримати проєкт рішення», – сказав під час голосування депутат Сергій Кримчак.

«Таким інвесторам і в такий час треба ставити пам’ятники за те, що вони хочуть навести лад в цьому місті», – підтримав колегу Владислав Турець.

Що відбувається з будівлею?

Фото: Дмитро Перов/Facebook

На місці флігеля хочуть звести чотириповерховий офісний центр з підземним паркінгом. Раніше власник, ТОВ «Златовлат», вже зруйнував два історичних будинки на сусідніх ділянках.

Відповідно до ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» земельна ділянка історико-культурного призначення може бути передана лише за наявності генплану, плану зонування або детального плану територій. Жодного з цих документів у міста немає, а отже сама процедура передачі такої ділянки є порушеною, коментує активіст.

«Проєкт рішення містить класифікатор цільово призначення саме «будівництво», а не «реставрація», хоча ст. 22 Закону України «Про охорону культурної спадщини» дозволяє проводити на памʼятках лише один вид робіт – реставрацію», – прокоментував Перов.

Причетність Андрія Шевченка

Сьогодні Дмитро Перов заявив про причетність до будівництва Андрія Шевченка, колишнього тренера української збірної з футболу, та звернувся до нього з проханням зберегти памʼятку.

«До мене дійшла інформація, що Ви, людина-гордість України та справжня легенда Динамо, – маєте відношення до запланованого будівництва на місці памʼятки на Прорізній, 25-а», – написав Перов.

Дмитро Перов посилається на інформацію видання LB.ua, яке у 2014 році повідомило, що компанія «Златовлад», основним власником якої є футболіст, хоче побудувати офіс на вул. Прорізній, 25-а.

Кияни – проти

Фото: Спадщина/Telegram

Сьогодні вранці небайдужі кияни вийшли на мітинг під Київрадою з вимогою зберегти памʼятку, повідомили у спільноті «Спадщина». Мітингувальники вимагають від депутатів не порушувати закон та не допустити прийняття проєкту рішення.

«Ми активно слідкуємо за перебігом подій, і в разі необхідності будемо влаштовувати чергування, й блокувати проїзд техніки на ділянку», – заявили у спільноті.

Нагадаємо, 31 жовтня суд повернув «Квітам України» статус памʼятки.

Коментарі:

    KGB :

    Знайшли людину- гордість! По хуй йому історія і люди,їхня повага,цьому падлу головне- гроші!

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button