Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київська міська рада

Київрада провалила голосування за проєкт рішення про призупинення реалізації прав депутатами, обраними від ОПЗЖ та інших заборонених партій. За відповідне рішення проголосували лише 57 депутатів з необхідних 61.

Секретар Київради двічі ставив на голосування пропозицію про повернення проєкту рішення на голосування, проте голосів не вистачало. 

Депутати Київради з фракції «Батьківщина» та «Єдність» заблокували ухвалення проєкту. Зокрема, з «Єдності» не проголосував жоден з семи присутніх депутатів, а з «Батьківщини» лише троє проголосували «за», один не голосував, а інші покинули сесійну залу.

«”Європейська Солідарність” буде ставити це питання на кожній сесії. А сьогодні ми були вимушені покинути залу засідань», – прокоментувала авторка проєкту Вікторія Пташник.

Після голосування фракція Євросолідарність висловила ультиматум, що, поки колишні депутати ОПЗЖ не будуть відсторонені, «жодні рішення не прийматимуться». Фракція ЄС у повному складі покинула сесійну залу.

У березні 2022 року рішенням РНБО була призупинена діяльність низки проросійських партій, зокрема і ОПЗЖ. 15 вересня 2022 року Верховний Суд України відхилив апеляційну скаргу ОПЗЖ та остаточно заборонив її діяльність в Україні.

Нагадаємо, 23 жовтня у Київраді зареєстрували проєкт рішення щодо призупинення повноваження депутатів, обраних від заборонених партій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button