Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23583 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Афіша: Артхаус Трафік

30 листопада в Україні відбудеться премʼєра документального фільму «Нескінченність за Флоріаном», повідомляє «Артхаус Трафік». Стрічка розповідає про боротьбу за модерністську споруду на Либідській, яку кияни прозвали «тарілкою», та її архітектора – Флоріана Юрʼєва.

Фото: Артхаус Трафік

Головним героєм стрічки є Флоріан Юрʼєв, який напередодні свого 90-річчя дізнається, що у його «тарілці» хочуть зробити вхід до ТРЦ «Ocean Mall». Разом із молодими архітекторами Юрʼєв береться відстоювати спадщину модернізму та боротись зі скандальними забудовниками.

Флоріан Юр’єв помер у 2021 році, невдовзі після надання «тарілці» статусу пам‘ятки архітектури.

Фото: Артхаус Трафік

Світова премʼєра стрічки відбулась на Роттердамському кінофестивалі, одному із найпрестижніших кінофестивалів світу, а в Україні фільм вперше показали на фестивалі Docudays UA. У 2022 році фільм вже отримав Національну премію кінокритиків «Кіноколо» як Найкращий документальний фільм.

«Нескінченність за Флоріаном» — повнометражний дебют режисера Олексія Радинського, відомого за короткометражними стрічками «Колообіг» та «Колір фасаду: синій». Саме остання стала основою для повного метру, який ширше розкриває спадок архітектора.

Прокат картини обмежений – подивитися її можна буде лише в обраних кінотеатрах та у короткий проміжок часу. Розклад сеансів та кінотеатри незабаром зʼявиться на сторінці фільму.

Нагадаємо, нещодавно «Хмарочос» випустив матеріал про кінопремʼєри осені 2023.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button