Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

Учора було оприлюднено проєкт бюджету Києва на 2024 рік. У наступному році сума доходів міста передбачається у розмірі близько 69 млрд грн, а видатків – 82 млрд грн.

Фото: знімок екрана з проєкту бюджету

У 2024 році в проєкті бюджету майже 22 млрд грн закладено на фінансування Департаменту транспортної інфраструктури – серед найдорожчих проєктів реконструкція шляхопроводу на вул. Дегтярівській (361 млн грн), реконструкція транспортної розвʼязки на перетині вул. Богатирської та вул. Полярної (351 млн грн), будівництво Подільсько-Воскресенського мосту (298 млн грн) та будівництво метро на Виноградар (328 млн грн).

Варто зазначити, що до кінця 2024 року готовність метро на Виноградар складатиме лише 4,6%. Наприклад, готовність шляхопроводу на вул. Дегтярівській та розвʼязки на вул. Богатирській складатиме 57,1 та 45,9 відсотків відповідно, а Подільсько-Воскресенського мосту – всі 87%.

Щодо витрат на потреби військових, то у 2024 році на програму «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України на 2023-2025 роки» витратять майже 758 млн. Витрати включатимуть утримання центрів соціальних служб, соціальний захист ветеранів війни та праці, забезпечення діяльності місцевих центрів фізичного здоров’я «Спорт для всіх» тощо.

На міську програму «Захисник Києва» за проєктом бюджету Дептранс та Департамент муніципальної безпеки виділять 13 млн грн. Учора міський голова Віталій Кличко заявив, що у 2024 році місто спрямує ще мільярд гривень за цією програмою на підтримку наших воїнів.

Фото: знімок екрана з проєкту бюджету

Також в ініціативі «Пасажири Києва» повідомили, що комунальні ЗМІ наступного року обійдуться місту в 223 млн грн. Ці кошти витратять на фінансування ТРК «Київ», радіостанцію «Голос Києва» та КП «Київінформ».

Загалом, відповідно до проєкту бюджету, у наступному році доходи міста зменшаться на 8%, порівняно з 2023 роком, а видатки скоротяться ще більше – на 13%.

Нагадаємо, у вересні кияни вийшли на мітинг проти недоцільного використання коштів під час війни та облили будівлю КМДА червоною фарбою. Активісти продовжують виходити на акції протесту щосуботи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button