Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Андрій Одарченко, фото з фейсбук-сторінки

Народний депутат Андрій Одарченко намагався підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Наєма хабарем у криптовалюті, повідомляє НАБУ.

Депутат від фракції «Слуга народу» просив у Наєма сприяти в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. 

Як уточнює САП, Одарченко просив профінансувати ремонт університету, в якому обіймає посаду ректора. Йдеться, очевидно, про створений у 2021 році Державний біотехнологічний університет, ректором якого став Одарченко, однак дію його контракту було призупинено, доки він є депутатом, бо поєднувати ці посади не дозволяє законодавство.

Натомість Одарченко був готовий Наєму заплатити 50 тисяч доларів у Bitcoin. Це 8% від обсягу фінансування ремонту.

Мустафа Наєм, фото з фейсбук-сторінки

Повідомляється, що після виділення коштів з фонду на криптогаманець Наєма надійшов перший транш — 0,39 біткоїна, це 10 тисяч доларів. У правоохоронних органах зазначають, що Наєм і був викривачем.

«Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати», — зазначають у НАБУ.

Одарченку вручили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.

Фото: НАБУ

Він очолює підкомітет з питань антикорупційної політики у сфері господарських, земельних і містобудівних правовідносин Комітету Верховної Ради.

Журналісти «Схем» виявили, що Одарченко у 2018 році фінансував проросійську партію «Наші» Євгенія Мураєва, депутат це заперечував.

У 2017 році Одарченка підозрювали в керуванні автомобілем напідпитку. У відділку він пішов до вбиральні, щоб зібрати сечу для аналізу, але працівники поліції, за версією депутата, заявили, що у ємності вода, і вилили її в раковину. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button