Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація

На київській Пріорці в Оболонському районі почали зносити закинутий дитсадок біля ЖК «Мінський». Тут зводитимуть нову будівлю комунального дитячого садка, повідомляє міськрада.

Фото: facebook.com/B.Chornii

Старий дитсадок №224 на вулиці Попова 7 було збудовано 1957 року. Двадцять років тому заклад відселили через аварійність будівлі. Споруду планували реконструювати ще у 2012-му, передавши на баланс Спецжитлофонду. Натомість будинок продовжував руйнуватися.

В 2016 році Київрада вирішила знести будівлю та доручила зробити це Київському інвестиційному агентству. Спершу планувалося збудувати на цьому місці приватний дитсадок, зазначає оболонський адвокат Олексій Шевчук. Та після розголосу погодилися на будівництво комунального садочка. З роками будівля перетворилася на руїни, її сквотували бездомні, а місцеві жителі писали петиції та скарги як на сміття, так і на брак дитячих закладів освіти на районі.

Кадр із відео на ютуб-каналі Владислава Трубіцина

Будівництво дитсадка на вулиці Попова було однією з передвиборчих обіцянок депутата від партії «Удар» Богдана Чорнія. З 2012 року він обіймав керівні посади у Київському інвестиційному агентстві, зокрема й очолював його деякий час у 2020-му. Він не єдиний торкався теми дитсадка — «докласти зусиль» обіцяв, наприклад, депутат Владислав Трубіцин, який зараз перебуває в розшуку.

Кадр із відео на ютуб-каналі Владислава Трубіцина

Черній визнає, що «дещо відхилились від графіку», однак повідомив, що проєкт комунального дитсадка з укриттям уже готовий.

За його словами, наразі відведено земельну ділянку, отримано всі вихідні дані на проєктування, розроблено та відкориговано проєктну документацію, проведено проєктну експертизу та отримано дозвільну документацію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button