Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зображення: Kinnota

Гурт «Кіннота» випустив відео на треки «Тої ночі / Втіха», зняте серед мозаїчного ансамблю рівненського гідропарку. Музиканти закликали зберегти ці занедбані скульптури.

Мозаїчні скульптури створив 1982 року місцевий художник Леонід Форсюк. Ескізи казкових істот йому замовила тодішня міська адміністрація, що готувалася до святкування 700-річчя Рівного.

Фото: Суспільне Рівне

Найбільші фігури — шестиметровий заввишки двосторонній рельєф «Нептун і Русалка» та 15-метровий «Крокодил». «Коли побачив місцевість, то я вирішив, що крокодил звідси має вилізти», — розповідав Форсюк Суспільному. За задумом, крокодил мав плакати, але робітники не встигли до ювілею, й місто відмовилося брати скульптури на баланс.

Фото: facebook.com/HlDROpark

Є також менші мозаїчні скульптури декоративних дерев, риб і равликів. Основу зроблено з бетону та оздоблено смальтою та галькою. Зараз цей ансамбль перебуває у занедбаному стані, як і весь гідропарк, розташований у центрі міста. Кілька років тому постало питання про його реконструкцію, але цьогоріч міський голова заявив, що «на все грошей не вистачить», і гідропарк — останній в черзі серед парків Рівного.

«Рівне — це стародавне місто з цікавою історією, але воно фактично відсутнє на туристичній мапі, — зауважує засновник гурту Женя Адвокат. — Водночас, модерністські пам’ятки спроможні стати частиною нового туристичного бренду».

Музиканти створили локальну петицію про захист та збереження місцевих мозаїчних скульптур.

«Кіннота» — новий проєкт Жені Адвоката, фронтмена гуртів «Адвокати» та Dzierzynski Bitz. Він надихається кінематографічною музикою 1970-х.

Фото: Суспільне Рівне

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button