Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Claudio Schwarz / Unsplash

На сайті петицій до Київради з’явився заклик ліквідувати всі незаконні шлагбауми та парковки. Звернення підписали понад 1400 людей.

Автор зауважує, що незаконні парковки та шлагбауми — це фактично самовільне зайняття земельної ділянки.

Він просить Департамент територіального контролю перевірити всі парковки та шлагбауми й демонтувати всі, що встановлені незаконні або самовільно.

У 2020 році на пляжі біля Русанівських садів помер чоловік через те, що швидка допомога не змогла під’їхати вчасно — дорогою встановлено шлагбаум. Після цього місто побіцяло розробити порядок встановлення шлагбаумів і провести рейди.

«На сьогодні це питання не врегульоване. У 2008 році Київрада виключила пункт, який регулював встановлення шлагбаумів, із Правил благоустрою міста. Розробити новий документ мають Департамент транспортної інфраструктури спільно з Департаментом благоустрою та районами», — заявляв тоді міський голова Віталій Кличко.

Про перевірку шлашбаумів і парковок у 2021 році повідомляв тодішній заступник голови КМДА Костянтина Усов, який поїхав на навчання до Гарварда і вже повернувся. Тоді, наприклад, шлагбаум самовільно поставили біля Палацу спорту, де мала бути міська парковка. Коли комунальники спробували його демонтувати, на захист вийшли десятки охоронців із «Гуліверу».

Шлагбаум тоді з’явився і біля муніципальної парковки біля кас Олімпійського стадіону. Біля Бесарабського ринку та в Пасажі невідомі збирали з водіїв по 150-200 гривень готівкою. Година паркування на міському майданчику, для порівняння, коштувала 35 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button