Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: apostrophe.ua

У Києві цьогоріч не планують великих новорічних святкувань – на Софійській площі встановлять ялинку за кошти меценатів та фотозону, розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко. Також за донат кожен охочий зможе взяти собі на згадку ялинкову іграшку.

Ганна Старостенко додала, що, як і минулого року, ярмарку фудкортів та атракціонів на головних площах країни не буде, а підготовка до святкувань відбувається з урахуванням безпекової ситуації в місті. У фотозоні, яку облаштують на Софійській площі, буде кілька невеликих новорічних ялинок, прикрашених новорічними іграшками. Кожен охочий зможе взяти собі іграшку на згадку, попередньо зробивши благодійний внесок на підтримку ЗСУ.

Заступниця голови КМДА додала, що київські заклади культури також готуються до свят: комунальні театри підготують різноманітні новорічні вистави для дітей та дорослих, а в музеях проведуть майстер-класи зі створення різдвяної атрибутики. Бібліотеки міста також готують програму заходів: святкові флешмоби, благодійні акції, конкурси та майстер-класи для дітей.

Минулого року у Києві встановили головну ялинку, попри кілька петицій проти її встановлення. «Ялинка незламності» була скромнішою в оздобленні, ніж до повномасштабного вторгнення, а прикрасили її іграшками з 2021 року та енергоощадними гірляндами, які світились від генератора у кольорах українського прапора.

Нагадаємо, тогоріч у  Хмельницькому встановили ялинку на уламку російської ракети, а миколаївську ялинку зробили з маскувальних сіток.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button