Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Oasis Hotels

Минулого тижня іспанське місто Сан-Крістобаль-де-ла-Лагуна отримало нагороду 2024 Access City Award – конкурс Єврокомісії, у якому міста ЄС змагаються за найвищий рівень інклюзивності та безбарʼєрності.

Місто відзначили за різносторонній підхід до покращення доступності та наполегливість у покращенні життя людей з обмеженими можливостями. Наприклад, увесь рухомий склад та усі станції міського трамвая повністю інклюзивні, а центр міста обладнаний світлофорами для незрячих та тактильну плитку.

У 2021 муніципалітет Сан-Крістобаля запустив систему пересувних пунктів Orange Point, у якому містяни можуть знайти необхідні ресурси для забезпечення інклюзивності. У цих точках є сурдоперекладачі, протишумова система, кваліфіковані працівники та інформаційні матеріали. Місто також ухвалило декларацію захисту прав людей з обмеженими можливостями для сприяння позитивним змінам у цій сфері.

Крім того, у Сан-Крістобалі створено раду з питань інвалідності та омбудсмена з питань людей з інвалідністю. Рада безпосередньо залучає людей з інвалідністю шляхом консультативної роботи, а омбудсмен надає міськраді поради, координуючи та просуваючи міські ініціативи щодо доступності.

Нагадаємо, кияни вимагають витратити 5% бюджету міста на наземні переходи та безбар’єрні трамвайні платформи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button