Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Віуалізація: Ocean Mall

Ocean Mall відкриють першого вересня 2024 року, розповів у інтервʼю Forbes Вагіф Алієв, засновник групи компаній Mandarin Plaza.

Наразі ТРЦ знаходиться у процесі будівництва – там, серед інших магазинів, планують відкрити H&M, Zara та IKEA. Комплекс площею 210 000 кв. м планують обʼєднати з ТРЦ Ocean Plaza, який бізнесмен планує придбати у держави на аукціоні – він заявив, що не має сумнівів, що зможе його купити.

Окрім Ocean Mall, компанія будує ТРЦ «Лісова» – його проєкт готовий, а будівництво розпочнеться незабаром. Докладніше про цей об’єкт читайте за посиланням. Група Mandarin Plaza також планує збудувати ще 13 торговельних центрів біля станцій метро.

Щодо заяв про непрозорість джерел фінансування компанії, Алієв відповів, що «у нього все відкрито» та немає «американських грошей, грошей бен Ладена чи Саддама Хуссейна».

Нагадаємо, раніше ТРЦ Ocean Mall хотів включити у свій проєкт «тарілку» Флоріана Юрʼєва. У 2020 році КМДА визнала будівлю щойно виявленим об’єктом культурної спадщини, а Мінкульт вніс «тарілку» до реєстру пам’яток архітектури та монументального мистецтва. Нещодавно відбулась прем’єра фільму про її архітектора – Флоріана Юр’єва.

Коментарі:

    KGB :

    Ви б краще нову муніципальну лікарню відкрили або хоч якийсь військовий завод відновили,підараси! А не торгові центри у самий розпал війни ,коли хлопці на фронті за кожний патрон трусяться!
    А Кличку,Зелі і цій зеленій банді лиш би грошенят нахапати побільше!

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button