Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Budhouse Group

У Харкові відновили всі торгові площі ТРЦ Nikolsky, у який на початку повномасштабного вторгнення влучила ракета. Торговельний центр знаходиться лише за 400 м від Харківської міськради.

Девʼятого березня 2022 року російська ракета влучила у покрівлю ТРЦ – вона «прилетіла» у технічний п’ятий поверх, знищила венткамеру та пройшла через два перекриття аж до третього поверху. Унаслідок удару було значно пошкоджено купол, фасад, багато вітрин, мультимедійні екрани та оздоблення 2-4 поверху.

Фото: Budhouse Group

Роботи з відновлення стартували у квітні 2022 року – тоді російські сили знаходились лише за 10 км від міста. Максим Гаврюшин, директор Budhouse Group – девелопера проєкту, розповідає, що будівлю вирішити ремонтувати одразу, щоб захистити її від морозів. Першими відкрили підземні поверхи з «Сільпо» та паркінгом, який слугував як укриття.

Фото: Budhouse Group
Фото: Budhouse Group

Протягом вересня-листопада 2022 року відкрили три перших поверхи та частину четвертого, а у жовтні цього року замінили плівку купола – найбільшого в Україні.

Загальний бюджет відновлення ТРЦ склав близько 18 мільйоні доларів, а непрямі збитки за 2022 рік складають близько 150 мільйонів. Наразі трафік ТРЦ відновився на 85%.

Нагадаємо, у Харкові презентували план відновлення міста, який складається з семи проєктів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button