Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter.com/jenniferlcroft

Американське видання New York Times включило «Хто зробить сніг» Тараса та Мар’яни Прохаськів до підбірки найкращих дитчих книжок року. Загалом до переліку увійшло 18 книг — як для наймолодших, так і для дітей постарше.

Деякі з книжок, які увійшли до підбірки

Казку про кротів було спершу видано в Україні десять років тому. Цьогоріч її переклали англійською.

Обкладинки американського та українського видань

«Ця мила, дивна, злегка філософська книжка, проілюстрована м’якими малюнками-каракулями, вперше видана в Україні, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у вигадливо химерній лісовій спільноті. Назва вказує на уявлення кротів про те, що коли вони помруть, то піднімуться у хмари та робитимуть сніг для тих, хто залишився на землі», — йдеться в анотації New York Times.

Фото: twitter.com/jenniferlcroft

«Хто зробить сніг» — це перша дитяча книжка письменника Тараса Прохаська, автора роману «Непрості». Ілюстрації зробила його дружина Мар’яна. Над англійським перекладом «Who Will Make the Snow?» працювало також подружжя — Борис Дралюк і Дженніфер Крофт.

Британське видання The Telegraph включило книгу історика Сергія Плохія «Російсько-українська війна: повернення історії» до 50 найкращих цьогорічних видань.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button